Säker betalning

Vi vill göra din upplevelse av näthandel så smidig som möjligt när du handlar hos oss!
Därför erbjuder vi dig flera olika betalningsmöjligheter att välja mellan.
Betalning gör du säkert via direktbetalning, bank/kreditkort, faktura, delbetalning eller Swish Handel.

Betalningstjänster

Vi samarbetar med Payson och använder oss av deras betallösning Payson Checkout. 

Payson erbjuder följande betalalternativ:

  • Internetbank
  • Kortbetalning
  • Faktura
  • Delbetalning

Direktbetalning via Internetbank
När du väljer att betala via betalsättet internetbank loggar du in via din bank och betalningen blir genomförd snabbt och smidigt direkt från ditt bankkonto. Payson samarbetar med alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank, Länsförsäkringar, Skandiabanken och Sparbanken Syd. Paysons koppling till säkra Trustly erbjuder betalningsmöjlighet via både svenska och europeiska banker. Det tillkommer inte någon avgift och överföringen av information är krypterad med SSL.

Kortbetalning Visa/Mastercard
Betala snabbt och säkert med bank-/kreditkort utfärdat av Visa eller MasterCard i svenska kronor och euro. Vid kortbetalningar används det en 3D-Secure teknik som är en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet. Payson är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker hantering av kortdata.

Vid betalning med kort anges kortnummer, kortets giltighetstid och CVC-koden (CVC-koden hittar du på baksidan av kortet).
Kvittot för din betalning följer med orderbekräftelsen som kommer via e-post från oss.
Du kan även ladda ner kvittot på ditt kundkonto.

Faktura
Få hem varan först och betalar i efterhand. Payson skickar fakturan till dig via e-post i samband med att vi skickar leveransen. Det är viktigt att du uppgett korrekt e-postadress. Önskas en pappersfaktura med post eller längre betalningstid kan du välja det som alternativ under köpprocessen. 

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar om inte annat väljs vid köptillfället. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år, ange ditt personnummer och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot Faktura måste ange organisationsnummer, vara registrerade i Sverige och ska betala inom 30 dagar. Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Det debiteras även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer.

På en mottagen Faktura kan det i vissa fall framgå ett ”lägst att betala”, om du väljer att betala detta belopp eller ett annat belopp lägre än det totala fakturabeloppet så ingås ett kontokreditavtal. Payson erbjuder dig att, efter godkänd kreditprövning teckna ett kontokreditavtal med deras samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.

Om du vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden – den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill du i detta fall ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan du kontakta Svea Ekonomi AB på telefon 08–51493113 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Svea Ekonomi AB, om du utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera er separat för de olika köpen. Självklart slipper du i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad.

Vid betalning med Faktura/PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Delbetalning
Payson erbjuder dig att vid köptillfället, efter godkänd kreditprövning teckna ett delbetalningsavtal med vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.

Läs fullständiga villkor gällande delbetalning hos Payson här.

Du hittar mer information om Payson här och kan läsa deras användarvillkor här.
Eventuella frågar om transaktioner gjorda via Payson Checkout, vänligen kontakta Paysons Kundtjänst 08-470 94 00 (vardagar: 9.00-12.00, 13.00-16.30).

Swish
Vi tillhandahåller även direktbetalning via Swish som ett snabbt och enkelt betalningsalternativ. Betalsättet gäller ordrar från Babymonkey.se och förutsätter att du har Swish samt ett giltigt BankID installerat på din smartphone/surfplatta. När du väljer Swish som betalningsalternativ fyller du i ditt mobilnummer som är kopplat till Swish-applikationen, och slutför köpet genom att följa instruktionerna på skärmen. När betalningen är godkänd kommer du automatiskt att skickas vidare till sidan för orderbekräftelse. Kvittot för din betalning följer med orderbekräftelsen som kommer via e-post. Du kan även ladda ner kvittot på ditt kundkonto.

______________________________________________________

Återbetalning vid retur av vara
Om du har erlagt betalning och på ett korrekt sätt häver köpet så gör vi en återbetalning av beloppet inom 7 bankdagar efter vi godkänt din retur. Återbetalningen sker via samma betalmetod som du betalt din order med. Vänligen kontakta kundtjänst före en eventuell retur.